sunnuntai 25. helmikuuta 2007

Viela Hat Yaista

Ikavia uutisia

Luimme lehdesta, etta kiinalaisten vuoden vaihtuessa laheisissa Songkhlan, Yalan, Pattanin ja Narathiwatin kaupungeissa oli todellakin ollut useita separatistien tekemia terrori-iskuja. Yhteensa 49 pommia oli rajaytetty eri puolilla kaupunkeja 7:15pm-8:00pm aiheuttaen ainakin 9 kuolonuhria seka yli 50 haavoittunutta. Iskut oli suunnattu karaokepaikkoihin, hotelleihin, kouluihin seka bensa-asemille.

Iskuista on pidatetty kolme miesta, jotka ovat tunnustaneet tehneensa iskuja. Miehet kuuluvat Runda Kumpulan Kecil(RKK)-nimiseen ryhmittymaan. 29 iskuista toteutettiin ajastetuilla pommeilla, ja niiden jarjestamiseen sanotaan tarvitun ainakin 200 ihmista.

Lehdessa moititaan myos Thai-armeijaa, joka on mahdollistanut iskut. Sen mielenkiinnon katsotaan kohdistuneen viimeaikoina maan paakaupunkiin Bangkokiin, jolloin etelaisten maakuntien levottomuudet ovat saaneet uuden mahdollisuuden levita. Viranomaisilla ei ollut juuri mitaan ennakkovaroitusta iskuista. Paatos kiertaa alue Penangin kautta vaikuttaa tassa valossa jarkevalta.

Urheilurintamalta

Kun nyt paikallisuutisia kerran luetaan, niin tassa vahan kevyempaa uutista. Diego Armando Maradona vaikuttaa tata nykya myos Malesiassa. Maradona pyrkii nyt aktiivisesti edistamaan omaa jalkapallobrandiaan nimelta 'showball', joka on fotsalin ja soccerin eli jalkapallon sekoitus. Pelia pelataan seitsaman pelaajaa molemmin puolin kaksi 25 minuutin eraa. Pelikentan koko on 22 kertaa 42 metria, ja kenttaa kiertaa akryylimuuri. Malesiaan ollaan nyt puuhaamassa Maradona Football Academiaa. Diego on ollut pitkaan kuivilla huumeista, ja pelannut kuulemma hienosti joukkueensa kapteenina, joten saapa nahda miten homma taalla etenee. Ainakin Malesialaiset ovat jalkapallohullua kansaa, joten mahdollisuuksia riittaa.

Asiaan

Aluksi olimme aikoneet viettaa vain kiinalaisten vuoden vaihtumista Hat Yaissa, mutta lopulta vietimme myos kiinalaisen vuoden ensimmaisen illan tassa ilmapiiriltaan erittain miellyttavassa etelaisen Thaimaan kaupungissa. Ohjelmassa oli mm. kauppakeskus Dianan ylakerroksessa olevassa huvittelupaikassa erilaisia peleja. Lauloimme myoskin karaokea Thaimaaksi. Hauskaa oli seka meilla, etta Thai-porukalla.

Ostarin jalkeen vietimme ensimmaista kertaa yli kuukauteen leffailtaa hotellilla. Ohjelmassa oli mm. piirroselokuva I Robot. Olipa mukava laittaa aivot narikkaan hetkeksi.

Ei kommentteja: