maanantai 19. helmikuuta 2007

Had Yai

Eilen tulimme 5 tuntia bussilla Surathanista etelaiseen Thaimaahan Had Yaihin. Olemme miettineet vaihtoehtoa jatkaa taalta Thaimaan etelaisten maakuntien lapi kohti Malesian Kota Bharua ja sukellus saaria. Kuitenkin Etelaisten maakuntien muslimiseparatistien liikehdinta on viime aikoina ollut niin voimakasta, etta parempi kiertaa toista kautta. Myos paikallisten kanssa jutellessa on kaynyt ilmi, ettei alue ole taysin turvallinen. Had Yain pitaisi viela olla rauhallista aluetta, mutta eilen tosin pommit rajahtelivat ympari kaupunkia koko paivan ajan. Syyna tahan eivat tosin olleet muslimit vaan kiinalaiset, jotka viettivat vuoden vaihtumista 18.2.


Illalla kavimme katsastamassa miten taalla vuotta vaihdetaan. Had Yaissa oli muutama liikenteelta suljettu katu, jossa markkinat olivat taydessa vauhdissa sinne saapuessamme kuuden maissa. Syominen oli selvasti paaosassa, silla ruokakojuja oli paljon. Alueella oli myos muutama esiintymislava, joista yhdessa esitettiin kiinalaista teatteria, toisessa live musiikkia, ja kolmannessa vahan molempia.


Kiinalaisesta Teatterista emme paljoakaan ymmartaneet, mutta puvut ja meikit olivat kylla mahtavia. Aanimaailma muistuttaa kissojen maukunaa tuhatkertaiseksi voimistettuna johon lisataan viela lautasten ja muiden lyomasoittimien pauketta seka valilla myos melodisia soittimia, joista ehka enemman sai irti. Yllattavan kauan kuitenkin jaksoimme katsella ja kuunnella meille outoa aanimaailmaa.


Nuori naisartisti, joka lauloi yksin seka hitaita etta nopeita kappaleita. Esiintyminen oli valloittavaa toimivien tanssikuvioiden tayttamaa laulunkin kuulostaessa oikein hyvalta.


Vuoden vaihtumista juhlivat myos lapset karuselleissa ja pomppulinnoissa.


Lasten askartelupiste oli myos hienosti jarjestetty, ja tunnelma oli iloinen ja tekemiseen keskittynyt.


Talla kertaa saimme viimeinkin vatsan taydelta erilaisia otokoita. Kuvan heinasirkkojen lisaksi toisen sortin sirkkoja seka toukkia. Molemman lajin sirkat olivat rapeita maistuen erinomaisilta. Paksuista toukista ei tullut kuvaa, mutta maku oli myoskin hyva hiukan jauhoinen, mutta taytelainen. Bambutoukat, joita aiemmin olimme syoneet olivat kyllakin parempia, joskin nama ehka ruokaisampia. Melko rasvaisia nama oljyssa keitetyt ottiaiset kyllakin ovat, joten paaruaksi niista ei ole. Alkupalana tai pikkupurtavana muuten vain kyllakin aivan lyomattomia.


Toisella alueella oli esilla myos erilaisten autojen ja Harley Davidsonin osasto seka autojen aanijarjestelmien esittelya.

Tanaan saimme jo muutamia Malesian rimpuloita kasittelyyn, huomenna olisi vihdoin tarkoitus hypata rajan yli. Rajan ylitys siis Penangin suuntaan vakivaltaisuuksien vuoksi.



Savaddee Kaap!