keskiviikko 25. huhtikuuta 2007

Shoppailua Bangkokissa

Tanaan aamulla kello kuusi saavuimme Krabista Surathanin kautta bussilla Bangkokiin. Yobussit ovat melko mukava tapa matkustaa taallapain pitkia matkoja, mutta parin tunnin nokoset piti hotellilla kuitenkin aamulla ottaa. Majoittauduimme Chaosan Roadin lahelle temppelien takana olevalle alueelle, josta melko mukava ja Bangkokin mittapuulla edullinen (500 B eli noin 12 e) hotelli loytyikin.

Tama paiva on kierrelty kaupungilla lahinna MBK-senterissa ostoksilla ja muuten aikaa kahviloissa kuluttaen. Ihan kivaa, mutta uuvuttavaa hommaa. Riippunee siita, kenelta asiaa kysyy.

Tama siis lienee viimeinen posti Thaimaan puolelta, silla huomenna aamulla noin klo 7:00 suuntaamme lentokentalle, josta paluu Suomeen Saksan kautta.

Savaddee Kaap.

maanantai 23. huhtikuuta 2007

Viela kaksi sukellusta


Phi Phin sukellusvedet saivat viela meidat innostumaan kahdelle iltapaiva sukellukselle. Nahtavaa oli jalleen runsaasti. Taman jutun kuvien oikeudet kuuluvat Oliver Husmannille. Kiitos julkaisuluvasta.


Paallimmaisena mieleen jai Leopardihai, joka uiskenteli yhdessa kanssamme pitkaan remoran kulkiessa hain mukana. Todella hieno kokemus. Kuvassa hai ikava kylla on melko kaukana.


Myoskin merihevosen naimme jalleen, tarkka lajimaaritys jaa epaselvaksi.


Kuvassa vihdoin yhden sorttisia Nudibrancheja. Myos merihevosen lahisukulainen Straight Stick Pipefish oli toisen sukelluksen alussa erikoinen seurattava lahinna nimensa mukaisen jaykan liikkumisen ansiosta. Pipefisheista tama on kylla kakkosena heti Ghost Pipefishien jalkeen.

Titaani Triggerfishien parittelu (tai kaksintaistelu, vaikea sanoa) oli hauskaa katseltavaa, vaikka aivan lahelle ei uskaltanut menna. Ne kun silloin talloin kayvat kimppuun. Myos merikaarmeen kulkua oli hieno seurailla. Naihin sukelluksiin on hyva lopetella talta eraa trooppisissa merissa puljaaminen.

sunnuntai 22. huhtikuuta 2007

PerheOnnea



Single light,
In the dark.
Growing up,
Growing fast.
What it's gonna be,
Human being,
like you and me!


TuplaOnnittelut perheenlisayksen johdosta!

Siljalle ja Terolle 10.4 syntyneesta pojasta seka Hannalle ja Johanille 21.4. syntyneesta tytosta.

Marika ja Sami

Bambumajasta savitaloon

Sukellusreissu Phi Philla


Aluksi pitaa ottaa vahan takaisin edellisen postin tuomiota Phi Phin sukellusvesista. Snorklausreissu ei antanut oikein oikeudenmukaista kuvaa asiasta. Teimme pari laitesukellusta lahisaarille sharkpointista innostuneina, ja olihan siella nahtavaa runsain mitoin.

Ehdottomasti hienoimpia kokemuksia oli Tigertail-merihevosten katselu korallien seassa. Ihmeellisen hauraan ja kauniin nakoisia pienia (5-10 cm) keltaisia otuksia, jotka pysyttelevat paikallaan naamiointiinsa luottaen niita lahietaisyydelta katseltaessa. Aiemmin olimme jo nahneet viela pienempia pygmimerihevosia Sibuanilla, mutta nama olivat kylla olivat hellyttavampia, kun ei tarvinnut suurennuslasilla katsella.


Myos merikaarme ja suurehko reilun metrin mittainen mustekala tuli bongattua, joten aprillipilana ollut jattilaiskalmarikin saatiin melkein todellisuuteen. Kaiken kaikkiaan Phi Phin lahiston sukellusmestoissa oli mielestamme koralleja ja lajirunsautta ajatellen enemman nahtavaa kuin esim Koh Taolla. Nakyvyyden suhteen jaadaan kyllakin Taosta (noin 20-25 m siella kaydessamme) jalkeen taalla nakyvyyden ollessa nyt 5-12 metria eli suurinpiirtein Perhentianin luokkaa. Sipadanin seutu tietysti pesee kaikki edella mainitut joka suhteessa, mutta ehdottomasti tutustumisen arvoinen sukelluspaikka tamakin. Sitapaitsi veden paallisten maisemien suhteen Phi Phi on lyomaton.


Sukelluksilta palaamassa. Vene oli luksusluokkaa oleva risteilija, kelpaa sukellella. Taustalla Phi Phi Ley. Muita paikkoja paremman varustetason selittanee osin myoskin Thaimaan korkein hintataso, joka koskee niin asumista kuin sukellustenkin hintoja. Eli muiden saarien hintoihin saa lisata karkeasti 10-20 %, korkean sesongin aikaan enemmankin.

Bambumajasta Savitaloon


Tana aamuna Marika herasi jonkin rapsutellessa mukavasti jalkoja. Silmat avautuivat kerralla, kun rapsuttelijaksi paljastui kuvan veijari, joka oli livahtanut avoimesta ikkunasta sisaan. Metelihan siita nousi, ja apina hyppasi ulos ikkunasta jaaden kuitenkin ulkopuolelle katselemaan. Olisi viela tullut takaisinkin, mutta laitoimme luukkua pienemmalle. Hauskoja, mutta liiankin tuttavallisia otuksia.


Nelja yota luonnonlaheisessa bambumajassa meren rannalla nukuttuamme alkoi romanttisuus kaantya arjeksi, joten paatimme vaihtaa maisemaa. Muutimme tasokkaassa lomakylassa, edelleen meren rannalla sijaitsevaan ilmastoituun porealtaalla varustettuun VIP bungaloviin, josta uima-altaalle on vain viiden metrin kavelymatka. Seinat ja lattia marmoria, iso Tv, jaakaappi, keittio ja muutkin mukavuudet lahella. Sen verran suuri asumismuodon muutos oli, etta hetken aikaa oli hiukan epatodellinen olo. Naissa tunnelmissa on mukava jaahdytella loman loppupuolella.


Viela viimeiset keinuttelut majan viereisessa kiikussa.


Rannalta loytyi reissun varikkain otokka, joka oli tietysti pakko kuvata. Kuvassa muuten nakyy myoskin, etta rannan valkoinen 'hiekka' ei oikeasti taidakaan olla hiekkaa, vaan hienoa simpukka ja korallisilppua.


Viela yksi majasta loytynyt hieno yoperhonen. Sisasiivet olivat upean keltaiset, mutta en saanut lentokuvaa aikaiseksi.


Nakyma savimajamme ikkunasta. Uima-altaan vesi on muuten todella lamminta, iltapaivalla arvio liikkui neljankymmenen paremmalla puolen, joten hikihan siellakin tulee.

Matkamme alkaa nyt lahestya loppuaan. Kaksi yota ajattelimme uudesta savimajassamme nauttia, jonka jalkeen tavalla tai toisella suuntaamme Bangkokiin. Sielta olemme varanneet paluulennon Saksaan 26.4 illalla, josta jatkamme eteenpain kohti Tamperetta Ryan Airilla perjantaina 27. huhtikuuta.

Lammin kiitos kaikille teille matkamme vaiheita seuranneille lukijoille. On ollut ilo jakaa kokemuksia kanssanne. Kaiken kaikkiaan sivuille on tehty kolmen kuukauden aikana on yli 2500 vierailua, ja sivuja on selattu noin 5700 kertaa. Kiitos teille siita. Vierailijoita on ollut myoskin kaikilta mantereilta afrikkaa ja antarktista lukuunottamatta, mika on mukava todeta suomenkielisten sivujen ollessa kyseessa

Blogimme siis jaahdyttelee nyt hieman. Emme kuitenkaan sulje viela, joten kaykaapa vilkaisemassa kuulumisia ja kommentteja...