torstai 22. maaliskuuta 2007

Nyt kutsuu mua Padasjoki

Tanaan oli matkustuspaiva. Ranaun kaupungista oli tarkoitus ottaa minibussi Keningauhun, josta jatko Tenomiin ja edelleen Padasjoelle... No ehkei ihan Suomeen asti, mutta paikallinen joki on nimeltaan Padas. Padas - joella jarjestetaan koskenlaskua kumiveneilla ja kanooteilla, mika oli tanne tulon syynakin.

Arviolta 150-200 km matkaan tarvaytyi koko paiva, kun ensin Ranausta Keningauhun toista tuntia odottamamme auto ei lahtenytkaan matkustajien vahyyden vuoksi, vaan suoritettiin siirto toiseen Tambunaniin kulkevaan. Tambunasista, joka vaikutti olevan varsinainen lannen tuppukyla, piti jatkaa matkaa toisella minibussilla. Odotus kuitenkin venyi, ja lopulta kanssamme Ranausta lahtenyt nainen hermostui ja lahti lapsensa kanssa taksikyydilla eteenpain. Emme paasseet samaan taksiin, koska se oli jo taynna. Lahdimme itsekin hakemaan taksikyytia, mutta kavi ilmi etteivat taman kylan taksit halunneet enaa iltapaivalla lahtea kauemmas kaupungista ainakaan ilman ylisuurta korvausta. Paatimme monien kylalaisten neuvojen vastaisesti menna isomman tien varteen liftaamaan. Ensimmainen auto oli Kinabalusta tuleva ilmastoitu bussi, johon paasimmekin heti kyytiin. Kylan asukkaat olivat ilmeisesti tasta autuaan tietamattomia, koska odottivat paikallisissa minibusseissaan lahtoa varmaan viela monta tuntia meidan poistuttuammekin. Omituinen paikka.

Loppumatka sujuikin kommelluksitta, ja Keningausta otimme taksin Tenomiin. Tenom vaikuttaa tahan asti Sabahissa kaymistamme kaupungeista miellyttavimmalta ainakin ensivaikutelmaltaan. Kaupungissa on sympaattinen kavelykatu, jonka varrella ravintoloita ja liiketiloja. Kotoisa tunnelma vaikka taustalla siintavatkin vihreat viidakkokukkulat.

Huomenna olisi tarkoitus kayda kyselemassa hotellin viereisesta matkatoimistosta koskenlaskumahdollisuuksia. Kinabalusta paivan reissu olisi jarjestynyt kaden kaanteessa, mutta yleensa taalla paikan paalla on kaikki vaikeampaa, joten saapa nahda saadaanko huomiseksi toimintaa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Nice post and this mail helped me alot in my college assignement. Say thank you you on your information.